verkeer & Verkeerscommissie

De verkeerscommissie is actief op onze school om de verkeersveiligheid te vergroten en de kinderen goed verkeersgedrag aan te leren.

  • rnd,712313.jpgEen kleine greep uit wat de commissie zoal doet:
  • De fietscontrole in het najaar.
  • Een verkeersweek in het voorjaar.
  • Groep 7 doet mee met het theoretisch en praktisch fietsexamen. 
  • De vrachtwagen voor het dode hoekproject komt  op school.
  • Groep 8 fietst de routes van de Nieuwe Veste naar de sporthal en CQ. Onderweg staan ze stil  bij een aantal verkeerssituaties en kijken ze naar hun eigen groepsgedrag.

Tijdens de gewone lessen verkeer wordt daar waar het mogelijk is, gebruik gemaakt van het verkeersparcours op het schoolplein. Om de kinderen nog beter in hun rol van fietser, automobilist, vrachtwagenchauffeur, etc. te laten inleven hebben we vanuit de verkeerscommissie verkeershesjes gemaakt (met behulp van een handige oma!). Deze hesjes hebben een meerwaarde voor de pleinlessen.

Ook doen wij mee aan het Drents Verkeersveiligheidslabel.

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria. Zoals actuele verkeersmethoden, praktische verkeersoefeningen met kinderen en ouderparticipatie zoals bijvoorbeeld onze verkeerscommissie. 

De verkeerscommissie